Mokkapalakuorrute (sokeriton, rasvaton)

mokkapalat kasvisruokareseptit

Leivottiin tässä taannoin lasten kanssa mokkapaloja. Tai en tiedä voiko niitä kutsua mokkapaloiksi, koska resepti ei ihan ollut alkuperäiseen viittaavakaan. Noh suklaaleivonnaista tehtiin.

Ja lapsethan oli ihan pähkinöinä kun saivat auttaa – siivilöidä, sekoittaa, lusikoida ja mikä parasta maistella raakaa kakkutaikinaa.

Kakusta tuli ihan passeli, mutta siinä lasten kanssa touhutessa en kirjannut aineksia ylös. Kuorrutteen sen sijaan kirjasin ja haluan jakaa sen teille, koska meillä juuri tuo kuorrute oli suosituin osa kakkua (yllätyys!)

Tämä kuorrute ei siis sisällä voita eikä sokeria, vaan hedelmiä ja raakakaakaojauhetta. Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi suklaakakun tai muffinssien kuorrutukseen!

resepti

Rasvaton ja sokeriton mokkapalakuorrute

2 kypsää banaania

3 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl juoksevaa luomu hunajaa

8 tuoretaatelia

Poista taateleista kivet ja aja kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä leivonnaisen päälle ja nauti!

  • Lotta